Πρόβλεψη για το χιονοδρομικό κέντρο στο Πήλιο

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Και σκέφτομαι τώρα εγώ...


Με αφορμή το αξίωμα ότι κάπου, κάπως, κάποτε, η αλήθεια βρίσκει τον δρόμο της. 

Με βάση τα όσα τελικώς διέρευσαν σήμερα περί της τραγωδίας στο Χιλσμπορο το 1989 διερωτώμαι:

1.  Πότε θα μάθουμε την ακριβή αλήθεια ως Έλληνες για την σημερίνη μας κατάσταση ως χώρα, έθνος, κοινωνία?
2.  Γιατί εντοπίζω πολλές ομοιότητες στις μεθόδους και μηχανοραφίες των καθεστώτων όταν σε δύσκολες στιγμές (Θάτσερ - Ανθρακορύχοι, Ελληνικές κυβερνήσεις - Οικονομική κρίση & ΔΝΤ) χρησιμοποιούν όλα τα νόμιμα και μη μέσα που κατέχουν ώστε να πετύχουν τον στόχο τους?
3.  Γιατί μετά από την πάροδο του χρονικού ορίου για την ποινική ή έστω πολιτική καταδίκη δημοσιεύεται πάντα κάποιο νέο στοιχείο των ερευνών για κάποιο μεγάλο σκάνδαλο ή σοβαρό θέμα? Έχουμε βέβαια πολλά ακόμα να περιμένουμε πριν μάθουμε κάτι για τα αίτια της σημερινής μας καθημερινής ανασφάλειας και αναξιοπρέπειας ως λαός.
     Κύπρος
     Υπόθεση Οτσαλάν
     Ίμια
     Χρηματιστήριο
     Βατοπέδι
     Σκάνδαλο Siemens
     Σκάνδαλο με τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς

και πάρα πολλά άλλα...αρκεί να ισχύσει αυτό που ειπώθηκε παραπάνω και οι Άγγλοι το έκαναν πράξη.  “Expose the lies before Thatcher dies” ή αλλιώς, "Βγάλτε όλη την αλήθεια πριν ...την κάνουν τα πολιτικά ποντίκια"
4.  Γιατί όμως -εάν δεν κάνω λάθος- δεν έχει υπάρξει έστω και μετά από πολλά χρόνια μια ουσιαστική και όχι μόνο τυπική αποκατάσταση των ονομάτων και των υπολήψεων των εξιλαστήριων θυμάτων γεγονότων που συντάραξαν την κοινωνία μας?
5.  Γιατί δεν θυμάμαι κανέναν πολιτικό ο ...προαυλισμός να είναι η καθημερινή του βόλτα αντί τα καφέ του Κολωνακίου? (εξαίρεση ο Άκης) 
6.  Πόσο βρώμικο και στημένο ρόλο παίζουν τα ΜΜΕ παντού και πάντα? και αφού το ξέρουμε όλοι, πως τα αφήνουμε κριτές και σχολιαστές της πραγματικότητας που τα ίδια μας σερβίρουν? γιατί δεν τους τραβάμε την μάσκα της σοβαροφάνειας που φοράνε? Γιατί δεν ζητάμε και εμείς τις ευθύνες τους ενώ τα ίδια εύκολα κάθε μέρα αποδίδουν με πηχαίους τίτλους και τρίστιλα στο όνομα της ελευθεροτυπίας?
7.  Γιατί εκδότες που χρωστάνε εκατομύρια ΕΥΡΩ δεν διώκονται ή δεν πληρώνουν πρόστιμα στο ΙΚΑ ή στις ΔΟΥ ενώ εγώ για καθυστέρηση δόσης 2 ημερών πληρώνω 1,5% πρόστιμο?
Περαιτέρω σχόλια και πηγές επί του θέματος:


Δεν υπάρχουν σχόλια: