Πρόβλεψη για το χιονοδρομικό κέντρο στο Πήλιο

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

Παράθεση ανάρτησης μου στο blog του κ. Βενιζέλου

Κύριε Βενιζέλο,

Καταρχήν μου αρεσει το γεγονος ότι μπήκατε στην μεγάλη οικογένεια των bloggers -έστω και τώρα κάτω από αυτές τις συνθήκες-. Και εξηγούμαι:
Είναι κατανοητό από μέρους μου, ότι στην προσπάθειά σας να πετύχετε τον καθόλα σεβαστό σκοπό σας που δεν είναι άλλος από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, εκμεταλεύεστε την τεχνολογία και την διεισδυτικότητα της σε ολοένα και μεγαλύτερα στρώματα της Ελληνικής "ενεργής" πολιτείας. Είναι επίσης σεβαστή η ανοικτή επικοινωνία που έχετε ακόμα και με αντίθετες απόψεις. Άλλωστε αυτό αποτελεί και το ευαγγέλιο κάθε Δημοκράτη πολιτικού (ΣΗΜ: Δεν εννοώ της δημοκρατικής παράταξης που εσείς λέτε οτι ανήκετε. Και αυτό διότι πιστεύω ότι διαπράττετε ένα μέγα σφάλμα. Είναι έμμεσος υπαινιγμός ότι όλες οι άλλες παρατάξεις ΔΕΝ είναι δημοκρατικές; Ή ότι η μεγαλύτερη από όλες τις δημοκρατικές παρατάξεις είναι το ΠΑΣΟΚ; Αφήνοντας το αυτό να πλανάται χωρίς σαφή καθορισμό φοβούμαι ότι -όπως αναφέρετε και εσείς στην τελευταία σας ανάρτηση για το θέμα περί του ονοματός σας- μπορεί να κατηγορηθείτε ο ίδιος για γκεμπελισμό ή και έμμεση σπίλωση. Δεν σας έχω ακούσει ποτέ να δικαιολογείτε αυτή την καθόλα ευηχη και με δυναμισμό φράση.)
Κατά δεύτερον όμως δεν μπορώ να μην σκεφτώ ότι αυτή η στροφή προς τις νέες τεχνολογίες και την δυναμική που κυοφορεί έχει και την σκοπιμότητά της.

Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι άλλο για εμένα και νομίζω για ένα πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας ασχέτως των κομματικών του πιστεύω.
Πως αυτός ο κομματικός φορέας που λέγεται ΠΑΣΟΚ ο οποίος δημιουργήθηκε και κυβέρνησε την χώρα πάντα στηριζόμενος στο πρόσωπο που ηγείτω της παράταξης,θα μπορέσει να παράγει ξανά πολιτική όταν πια είναι φανερό ότι οι τάσεις που καλώς υπάρχουν στα σπλάχνα του, έχουν επιδωθεί σε έναν εγώνα οσάν να ήταν προεκλογικοί αντίπαλοι; Πως είναι δυνατόν (πρακτικά και όχι θεωριτικά) στελέχη που έχουν πάρει το μέρος του ενός ή του άλλου υποψηφίου στην μετά συνεδρίου εποχή να ζητηθεί από τον αρχηγό να συνεργαστούν και κυρίως... να παράγουν πολιτική. Γιατί αυτό το έχει ξεχάσει το ΠΑΣΟΚ εδώ και 4 χρόνια. Ήδη ο κος. Λοβέρδος το ομολόγησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πριν από 1 εβδομάδα ότι ενδεχομένος εάν νικήσει ο κος Παπανδρέου να τελειώσει ι δική του πολιτική καριέρα ή να αναγκαστεί να μείνει στο περιθώριο. Και αυτό είναι μόνο 1 από τα πολλά κρούσματα εσωκομματικών προστριβών.
Τέλος θα ήθελα να πω ότι εάν νομίζετε ότι το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ που έχασε τις εκλογές είναι θέμα προσώπων και ηγετικής φυσιογνωμίας, τότε νομίω πάλι ότι υποτιμάτε την αντίληψη πολλών εκατομμυρίων ελλήνων οι οποίοι αισθάνθηκαν ότι δεν είχαν ακούσει 4 χρόνια 1 ολοκληρωμένη πρόταση 1 αντιπρόταση στα έργα της κυβέρνησης,1 εναλλακτική λύση, 1 διαφορετική προσέγγιση στα δεκάδες λάθη και παραλήψεις της ΝΔ, 1 σχέδιο 5ετίας αν μη τι άλλο. και ερωτώ κύριε Βενιζέλο: Εσείς τι κάνατε για όλα αυτά; Εσείς ΔΕν ανήκατε στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον από το 1996 και μετά; Δεν βλέπατε που πάει το πράγμα; Σας άρεσε και υποστηρίζατε την ολοκληρωτική ισοπεδωτική αντιπολιτευτική γραμμή του ΠΑΣΟΚ; Εάν ναι γιατί τώρα θέλετε να παρουσιάσετε ένα άλλο προσωπίο; έχετε το σθένος να βγείτε και να πείτε ότι εγώ σας Βενιζέλος και σαν αυριανός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα υποστηρίξω αυτό κι αυτό κι αυτό αλλα θα αντιπολιτευτώ αυτό κι αυτό κι αυτό; Γιατί δεν μπορεί ... κάτι καλό θα πρέπει να έχει κάνει μια κυβέρνηση που για δεύτερη φορά την εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός. Δεν νομίζετε;

Σας ευχαριστώ
Βασίλης Κωνσταντινίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: